Telefon
WhatsApp
“Türkiye’nin geleceğine yönelik önemli bir adım daha atıldı”
Gülhan Matbaa haber İçi

“Türkiye’nin geleceğine yönelik önemli bir adım daha atıldı”

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “YÖK ve TPAO iş birliğinde Türkiye’nin enerji bağımsızlığı mücadelesinde önemli bir adım daha atıldı” dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) ve Turkish Petroleum Off-Shore Technology Center A.Ş. (TP-OTC) iş birliğiyle “Açık Deniz Teknolojileri Merkezi” açıldı.

Petrol ve doğal gaz sektörüne yerli, millî ve nitelikli personel yetiştirmek üzere kurulan merkezin açılış törenine YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran, TPAO ve TP-OTC çalışanları, akademisyenler, öğrenciler, petrol ve doğal gaz sektöründen profesyonellerin katılımıyla gerçekleşti.

“Nitelikli insan kaynağını oluşturmak önceliğimizdir”

Törende konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretim Kurulu olarak Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu her alanda nitelikli insan kaynağını oluşturmanın öncelikleri olduğunu belirterek “Bu kapsamda, ülkemizin iktisadi kalkınmasında öncü sektörlerle iş birliklerini çok önemsiyoruz ve bu istikamette adımlar atıyoruz. Bu yıl Nisan ayında Turkish Petroleum Offshore Technology Center (TP-OTC) A. Ş. ile bir iş birliği protokolü imzalamıştık. İmzalanan bu protokol ile Türkiye için hem ekonomik hem de stratejik öneme sahip denizlerde petrol, doğal gaz arama ve üretim faaliyetlerine yönelik olarak TP-OTC faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan, niteliği yüksek insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

“Öğrencilerimiz yürüttüğümüz kritik operasyon ve projelerde görev alabilecekler”

TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin de yapılan çalışmaların önemine değinerek “Öğrencilerimiz, operasyon bölgelerinde staj yaparak öğrendiklerini alanında en iyi profesyonellerin rehberliğinde uygulama olanağına, mezun olduklarında ise işe alım süreçlerinde önceliğe sahip olacaklar. Gençlerimiz, yeni kurulan programlarımızda aldıkları eğitim sayesinde ulusal ve uluslararası arenada saygın bir mesleğe sahip olmakla kalmayacak, yetişmiş personel sayısının kısıtlı olduğu bir sektörde, yürüttüğümüz kritik operasyon ve projelerde görev alabilecekler. Modern ve nitelikli eğitime verdiğimiz değere binaen, üniversitemiz kampüsünde eğitimlerin verileceği binanın yenilenmesini de üstlendik. Bina içinde inşa edilecek olan laboratuvar ve atölyeler sayesinde öğrencilerimizin uygulamalı eğitim almasına olanak tanıyoruz” diye konuştu.

“Donanımlı bireyler yetiştirmeyi ilke edindik”

ZBEÜ olarak uluslararası normlara uygun olarak alanında uzman, toplumun her yönden kalkınmasına katkı sağlayacak donanımlı bireyler yetiştirmeyi ilke edindiklerini belirten ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ise “Bu yıl tercih kılavuzunda bu iki yeni programla yer almak bizi epey heyecanlandırmıştır. Ancak yerleştirme sonuçlarında gördüğümüz tablo bu heyecanımızı arttırmış ve ne kadar doğru bir atılım yapıldığını bir kez daha görmemizi sağlayan sonuç bizleri epey gururlandırmıştır” şeklinde konuştu.

“Mavi Vatan gençlerimize emanet”

ZBEÜ bünyesinde açılan “Açık Deniz Sondaj Teknolojisi” ve “Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi” programları ile birlikte açılışı gerçekleştirilen “Açık Deniz Teknolojileri Merkezi” nitelikli insan kaynağı yetiştirme noktasında stratejik öneme sahip olduğunu aktaran BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Ülkemizin geleceğini inşa ve ihya edecek olan gençlerimize güvenin simgesi olan bu çalışmalarla yarınlarımıza değer katılmaktadır” ifadelerini kullandı.

BARÜ’nün tüm paydaşlarıyla “Bölgesel Kalkınma Odaklı” bir misyonla hareket ettiğini de kaydeden Rektör Uzun, “Karadeniz'de şu ana kadar gerçekleştirilen en büyük keşif olmakla beraber 2020 yılında denizlerdeki en büyük keşif olma özelliğini de taşımaktadır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın öncülüğündeki çalışmalar neticesinde, TPAO tarafından gösterilen kararlılık 21 Ağustos 2020 tarihini milletimizin enerji bağımsızlığı mücadelesinde çok önemli bir kırılma noktası olarak kayıtlara geçirmiştir. Yerli ve milli imkânlarla kısa sürede bir başarı hikâyesi yazılmış ve yazılmaya devam edilmektedir. Yükseköğretim Kurulumuzun da katkıları ve üniversitelerimizin gayretleriyle bu başarılar önümüzdeki dönemlerde katlanarak artacağına olan inancımız tamdır. Bu düşüncelerle geleceğe olan yürüyüşümüzde bizlere olan destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, yakın ilgileri ve sürece dair inancımızı artıran katkıları için TPAO Yönetim Kurulu Başkanımız ve Genel Müdürümüz Sayın Melih Han Bilgin’e ve ‘Tam bağımsız, güçlü Türkiye’ anlayışına inanmış tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Gülhan Matbaa haber İçi

Yazarlarımız

Anket

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 33 29 1 90
2 FB  Fenerbahçe 33 27 1 86
3 TS  Trabzonspor 33 17 12 55
4 BJK  Beşiktaş 33 15 12 51
5 İBFK  Başakşehir 33 14 12 49
6 ÇRZ  Ç.Rizespor 33 14 13 48
7 KSM  Kasımpaşa 33 13 13 46
8 ANT  Antalyaspor 33 11 10 45
9 ALNY  Alanyaspor 33 11 10 45
10 SVS  Sivasspor 33 11 10 45
11 ADS  Adana Demir. 33 9 10 41
12 SAMS  Samsunspor 33 10 14 39
13 MKE  Ankaragücü 33 8 12 37
14 KYS  Kayserispor 33 10 13 37
15 KON  Konyaspor 33 8 13 36
16 GFK  Gaziantep FK 33 9 17 34
17 FKGK  Karagümrük 33 8 16 33
18 HTY  Hatayspor 33 7 14 33
19 PNDK  Pendikspor 33 7 17 30
20 İST  İstanbulspor 33 4 22 16
21
Nazar 1
Nazar 2

E-Bülten Aboneliği