Telefon
WhatsApp
“Açık Deniz Teknolojileri Merkezi” Açıldı
Gülhan Matbaa haber İçi
“Açık Deniz Teknolojileri Merkezi” Açıldı
Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Kampüsünde Türk petrol ve doğal gaz sektörüne yerli ve millî insan kaynaği yetiştirmek amacıyla kurulan “Açık Deniz Teknolojileri Merkezi”, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ‘ın katılımıyla açıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) arasında 11 Nisan 2022 tarihinde imzalanan protokol kapsamında kurulan Açık Deniz Teknolojileri Merkezinin açılış törenine; YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Millet Vekilleri Polat Türkmen ve Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, TPAO ve TP-OTC çalışanları, akademisyenler, öğrenciler, petrol ve doğal gaz sektöründen çalışanlar katıldı.

‘Bu merkez, bir model ve örneklik teşkil etmekte’

Törende konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'nin denizlerdeki petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan yüksek nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amacıyla; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulunda “Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi” ve “Açık Deniz Sondaj Teknolojisi” ön lisans programlarını Yükseköğretim Kurulu kararıyla bu yıl açtıklarını hatırlatarak, “Hamdolsun Nisan ayında protokolü imzalamamızın ve bugün burada açılışını yaptığımız Açık Deniz Teknolojileri Merkezi bünyesinde yer alan iki programı açmamızın üzerinden henüz birkaç ay geçmesine rağmen, üniversite giriş sınavında söz konusu programlara adaylarımızın çok büyük bir ilgisi olduğunu müşahede ettik.” dedi.

Açık Deniz Teknolojileri Merkezi bünyesinde yer alan iki programı tercih edenler arasında oldukça yüksek puanlı öğrencilerin de olmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Özvar, “açılışını yaptığımız bu merkez, diğer alanlarda yapacağımız çalışmalar için de bir model ve örneklik teşkil etmektedir. Bu örnek iş birliği sektörün nitelikli insan kaynağını karşılamak adına büyük önem taşımaktadır. Yükseköğretim Kurulu olarak Türkiye’nin nitelikli insan kaynağını karşılamak için diğer sektörlerimizle de her türlü iş birliğine açık olduğumuzu ifade etmek isterim” diye konuştu.

‘Sonuç bizleri gururlandırdı’

Açılışta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, uluslararası normlara uygun olarak alanında uzman, toplumun her yönden kalkınmasına katkı sağlayacak donanımlı bireyler yetiştirmeyi ilke edindiklerini belirterek, “bu yıl tercih kılavuzunda bu iki yeni programla yer almak bizi epey heyecanlandırmıştır. Ancak yerleştirme sonuçlarında gördüğümüz tablo bu heyecanımızı katlanarak arttırmış ve ne kadar doğru bir atılım yapıldığını bir kez daha görmemizi sağlayan sonuç bizleri epey gururlandırmıştır” dedi. Tüm sürecin büyük bir titizlikle adeta bir nakış gibi ilmek ilmek işlendiğini söyleyen Özölçer, bu yıl açılan söz konusu programların daha ilk yılından yüzde yüz doluluk başarısı yakaladığını ve bu sayede ne kadar doğru bir atılım yapıldığını bir kez daha gördüklerini dile getirdi. Rektörümüz Özölçer, konuşmasının sonunda süreçte Üniversitemizden desteklerini esirgemeyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a, TPAO Yönetim Kurulu Başkanı Melih Han Bilgin’e ve süreçte emeği geçen tüm personele teşekkür ederek, daha nice başarılara hep birlikte imza atma temennisinde bulundu.

‘Bu öğrencilerimiz birkaç yıl sonra meslektaşım olacak’

Yapmış olduğu açılış konuşmasında süreçten bahseden TPAO Yönetim Kurulu Başkanı Melih Han Bilgin,  Açık Deniz Sondaj Teknolojisi ve Açık Deniz Tabanlı Uygulamaları Teknolojisi Programlarına yerleşen öğrencilerin, aldıkları eğitim sayesinde yetişmiş personel sayısının kısıtlı olduğu bir sektörde ara eleman ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacağını belirterek, “bu öğrencilerimiz birkaç yıl sonra meslektaşım olacak ve onlarla aynı sektörde çalışacak olmak bizleri şimdiden heyecanlandırıyor” dedi.

Söz konusu programlara yerleşen öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatları boyunca TPAO ve TP-OTC tarafından staj, burs ve istihdam imkanları ile destekleneceğine dikkat çeken Bilgin, “öğrencilerimiz, operasyon bölgelerinde staj yaparak öğrendiklerini, alanında en iyi profesyonellerin rehberliğinde uygulama olanağına, mezun olduklarında ise işe alım süreçlerinde önceliğe sahip olacaklar” diye konuştu. Modern ve nitelikli eğitime önem verdiklerini ve bu yüzden Üniversitemizin Çaycuma Kampüsünde eğitimlerin verileceği binanın yenileme çalışmalarını üstlendiklerini hatırlatan Bilgin, öğrencilerin gerekli uygulamalı eğitim alabilmesi amacıyla bina içinde laboratuvar ve atölyeler inşa edeceklerini dile getirdi.

Program, açılış konuşmalarının ardından Rektörümüzün YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a cam kalem ve tablo, TPAO Yönetim Kurulu Başkanı Melih Han Bilgin’e ise Devrek Kampüsümüzdeki baston atölyesinde üretilmiş olan taş motifli asa hediye etmesi ve ardından Filyos’a geçilmesiyle devam etti.
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Gülhan Matbaa haber İçi

Yazarlarımız

Anket

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 30 26 1 81
2 FB  Fenerbahçe 30 25 1 79
3 TS  Trabzonspor 30 15 11 49
4 BJK  Beşiktaş 30 14 12 46
5 KSM  Kasımpaşa 30 12 11 43
6 İBFK  Başakşehir 30 12 12 42
7 ÇRZ  Ç.Rizespor 30 12 12 42
8 ANT  Antalyaspor 30 10 9 41
9 ADS  Adana Demir. 30 9 9 39
10 ALNY  Alanyaspor 30 9 9 39
11 SVS  Sivasspor 30 9 10 38
12 SAMS  Samsunspor 30 10 14 36
13 KYS  Kayserispor 30 10 11 36
14 MKE  Ankaragücü 30 7 11 33
15 HTY  Hatayspor 30 7 11 33
16 KON  Konyaspor 30 7 11 33
17 GFK  Gaziantep FK 30 8 15 31
18 FKGK  Karagümrük 30 7 14 30
19 PNDK  Pendikspor 30 7 15 29
20 İST  İstanbulspor 30 3 20 13
21
Nazar 1
Nazar 2

E-Bülten Aboneliği